Hoppa till sidans innehåll

Vad vore Eksjö CK utan alla våra fina MTB spår?

06 OKT 2020 19:48
  • Skapad: 06 OKT 2020 19:48

Vad vore Eksjö CK utan alla våra fina MTB spår?

Som medlem i ECK kan man stoltsera med FYRA fina MTB spår att träna och tävla på. Vi ser också att våra spår är väldigt välbesökta av cyklister utifrån vilket är oerhört glädjande. I dagsläget har vi som sagt fyra spår som sköts under vårt ansvar samt TS-spåret som inte hanteras av ECK utan istället skapats och sköts av försvarsmakten. Lägger vi samman längden på dessa spår så landar vi på, Ränneslättsspåret ca 8,4 km, Nannylundsspåret ca 3,6 km, Björnspåret ca 4,5 km samt årets tillskott Högefälle XCO med sina ca 3,3 km, totalt knappt 2 mil av härliga stigar. Med TS spåret blir längden över fyra mil!

NU SKALL VI UTÖKA DETTA YTTERLIGARE!
Projektgruppen för Högefälle har visionerat med ytterligare spår i området öster om Högefälle för att komplettera cykelmöjligheterna för oss och alla gäster som kommer och besöker vår nya MTB Park. Nu har TVÅ nya spårdragningar finslipats i detalj i teorin och berörda markägare har godkänt att spåren blir permanenta varpå vi nu bara behöver skapa och framförallt pila spåren. Målet är att detta skall göras närmsta tiden för att vara klart till nästa säsong. Pilar är beställda och pinnar likaså. Vi behöver ”plocka fram” dvs väcka lite gamla stigar som i dagsläget är väldigt smala samt bygga två små broar. Vill du hjälpa till?

”Lennartspåret” (Döpt efter skaparen Lennart Henriksson)
Spåret startar vid Högefälle och går längs grusvägen åt öster. Efter några hundra meter ansluter spåret till sträckningen som Ränneslättsturen använder längs mossen mot Tranemad, åter mot hultvägen för att sedan gå in på de nygamla stigarna vi skall ta fram på östra sidan av Skurugölen och sedan in i skogsområdet bortanför ”trollskogen” på Högefällespåret för att komma ut på skidspåret där startloopen ansluter till grusplanen. Total sträckning upp mot ca 7 km med mycket fina stigar och omgivningar liknande Björnspåret.

”Jössespåret” (Döpt efter lokalt omtalade TjuvaJösse)
Ett lite längre spår på ca 11 km som startar längs Lennartspåret men som sedan gör en längre loop bortanför Lennartspåret på mestadels grusvägar för att sedan ansluta och avsluta på samma sträckning som Lennart från Tranemad och in till Högefälle.
Vi har valt att inte dra spåret längs löpar och skidspåren runt Högefälle för att minimera att vi möter grannföreningens verksamhet. Spåret som användes vid KM blir därmed lite förändrat.

Klubben behöver din hjälp!
Vi ser i dagsläget att vi bör utöka antalet personer som stöttar i våra spårgrupper. På de befintliga spåren finns spårgrupper som behöver uppdateras och samtidigt behöver vi skapa nya grupper för den årliga översynen och skötseln. Tanken är att vi gör ett omtag på detta under Q1 2021 inför nästa säsong. Vill du hjälpa till? Svara på nedanstående frågor via mess eller mail så återkommer vi när det är dags att organisera oss.

1/ JA jag vill hjälpa till att skapa de två nya spåren inför nästa säsong med början nu i oktober.

2/ JA jag vill ingå i någon spårgrupp för löpande översyn, skötselvård osv.
Om du vill hjälpa till så ange även vilket spår du gärna tar hand om ifall du får välja.

Skicka messenger eller mail till This is a mailto link eller via sms 072-3017820

/Styrelsen för Eksjö CK

Skribent: Carl-Johan Bogmark
E-post: Adressen Gömd

Eksjö CK presenterar

stolt våra sponsorer! 

          (Klickbara)

Eksjöhus

Olsbergs

Cykelsmedjan1

Maskintruck

images

Swedbank

EMMEGI-1

Elkedjan

Transab

untitled

 0143

Postadress:
Eksjö CK - Cykel
Robin Bogmark, Östanågatan 3
57531 Eksjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info