Hoppa till sidans innehåll

Högefälle Mountainbike Park


Högefälle Mountainbike Park

 

Invigningen av Högefälle MTB Park blev det inte mycket med men parken öppnades med en XCO-bana av högsta klass. Vårt XCO spår sträcker sig över ca 3,3 Km och 150 höjdmeter i härlig varierande terräng och stod klart våren 2020 i sammarbete med Eksjö kommun. Flera avsnitt av banan har både A. B och C alternativ. Spåret är byggt med målsättning att även eliten ska behöva fundera över A och B spår men samtidigt har vi byggt ett spår som motionscyklisten ska kunna ta sig runt.

 

Är man inte ute efter utmaningen med XCO så har vi två trevliga XC-spår i blå svårighetsgrad som startar vid högefälle, Lennart 7 km och Jösse 12 km.

 

Gillar man utförskörning så har vi Snakeline med massor av svängar och ca 20 höjdmeter. 

Gillar man hopp så har vi en 4X slinga som startar på toppen och går på XCO spåret de första svängarna innan man viker av och möts av fler svängar och hopp. Vid botten av 4X slingan möts man av tre olika ramper för den som vill hoppa på riktigt.

 

I skrivande stund har en pumptrackbyggnation påbörjats som kommer stå klar innan sommaren. Kanske även den planerade Hardline står klar för den våghalsige slopestyleåkaren.

 

När allt ovan står klart stannar inte vårt arbete. Målsättningen är att Högefälle blir en Park som passar alla. Kanske ett XCO för de minsta? Håll koll här på hemsidan eller följ EksjöCK på instagram.

 

 

 

Regler och riktlinjer

  • All körning sker på egen risk. Kör med förstånd och visa hänsyn till andra cyklister. Använd gärna SOS alarms app som kan utvisa din lokalitet direkt till larmcentralen vid olycka.
  • Vid flera delar av spåret finns A, B eller C spår där A visar den svåraste och snabbaste sträckningen. Reka spåret i kontrollerad fart innan du testar de största svårigheterna.
  • Spåret ligger på ett större friluftsområde, vi visar hänsyn för alla vi ser och möter i terrängen, både cyklister och icke cyklister. När den närliggande orienteringsklubben har aktivitet i skogen så visar vi extra hänsyn.
  • Eksjö Cykelklubbs verksamhet har företräde till spåret exempelvis vid ungdomsträning.
  • Det är förbjudet att förändra spårets utformning eller sträckning på något sätt.
  • Det är förbjudet att köra på spåret med någon form av motorfordon.
  • Hjälm är ett minsta skyddskrav! Använd gärna ryggskydd eller andra extra skydd.
  • Medlemmar i Eksjö Cykelklubb har fri tillgång till spåret, icke ECK-medlemmar från 10 års ålder betalar en spåravgift om 30 kr per dag. Betalning sker enbart via Swish enligt nedan. Ange namn på den/dem som betalning avser.

        Eksjö CK Swish NR 123.567.94.10

ECK Infoblad med Eksjös cykelkartor

 

 

Hitta Hit

All parkering sker i första hand vid Eksjö skidstuga där det på sikt kommer erbjudas  toaletter/ dusch och cykeltvätt. Från skidstugan är det ca 700m till parkens startpunkt/centrum. Om man har behov av att transportera sig med bil hela vägen in på området så sker infart från sydöst enligt kartbild nedan. Pga markägarfrågor och med hänsyn till grannar i området så skall infart och parkering inne på området enbart ske i undantagsfall och om behov finns exempelvis om man har små barn med sig eller utrustning som inte går att bära.

Högefälle gps koordinater 57°40'27.8"N 5°00'43.2"E

Följ oss

Håll dig uppdaterad på arbetets gång via att följa @eksjöck och #högefällemtbpark på instagram där vi kommer att publicera uppdateringar och kalla till invigning. Även denna sida kommer att uppdateras när vi ser invigningen framför oss.

 

Stort tack till våra sponsorer

Inom en snar framtid kommer ert företag få synas på denna vackra Mountainbike park och vi hoppas att ni alla kommer när vi bjuder till invigning.

Eksjö kommun, Riksidrottsförbundet, Arcos Hydraulik, Hair By Ann AB, Jålek Plåt AB, Olsbergs Hydraulik, Eksjöbostäder, Windisch Endurance, Eksjö Energi, Eksjö Elteam AB, Skönbergavägen i Eksjö AB, Cykelsmedjan AB, Bilkers Måleri AB, Elektroservice, Hejca AB, Optimera, Grafica Layout AB, Nya Lennarts konditori AB, Bioracer Sweden AB, Eksjö Bilaffär, Kanonaden, Fastighetsbyrån, Transab AB, Brånstorps Entreprenad, Ingvar Jarl & Söner AB, Byggservice i Vetlanda AB, Rogers Bil AB, Emmegi , Bruzahem AB, Mtraining, Aneby buss, Bilkers måleri, ByggJohan AB

 

Vill ditt företag också synas på den nya arenan?

Stor reklamskylt utmed banan eller lite mindre skylt på välkomsttavla.

Kontakta oss så berättar vi mer!

/Eksjö Cykelklubb

This is a mailto link

 

Uppdaterad: 29 DEC 2019 13:52 Skribent: Carl-Johan Bogmark
E-post: Adressen Gömd

Eksjö CK presenterar

stolt våra sponsorer! 

          (Klickbara)

Eksjöhus

Olsbergs

Cykelsmedjan1

Maskintruck

images

Swedbank

EMMEGI-1

Elkedjan

Transab

untitled

 0143

Postadress:
Eksjö CK - Cykel
Robin Bogmark, Östanågatan 3
57531 Eksjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info